8 anbefalte attraksjoner i Oslo

Oslo-Norway-1Norges hovedstad Oslo blir et stadig større reisemål for utenlandske turister, og den moderne byen kan by på mange severdigheter og attraksjoner for de besøkende. Enten man liker store karuseller, slående naturomgivelser eller eksklusiv museumskunst, så er Oslo en by verdig et besøk.

Vigelandsparken

Vigelandsparken er en av de mest berømte turistattraksjonene i Oslo, og den besøker hvert eneste år av over en million norske og utenlandske. Parkens over 200 skulpturer ble utformet av den anerkjente skulptøren Gustav Vigeland, som døde under andre verdenskrig. Skulpturene er ment å representere den gjennomsnittlige Oslo-beboer, og står altså utstilt i Vigelandsparken, som for øvrig er en åpen og fri del av Frognerparken – hovedstadens største parkanlegg.

Operahuset i Oslo

Operahuset i Oslo er en av de største attraksjonene og severdighetene i moderne tid. Det omfattende byggverket ble reist på 2000-tallet, som et gigantisk konserthus for lokalbefolkningen, og som en turistattraksjon for tilreisende. Hvert eneste år spaserer tusenvis av turister på taket av Operabygningen, som er delvis bygd ned i havet i sentrum av Oslo. Kanskje kan du også oppleve Operahuset fra innsiden, i form av en konsert eller opptreden?

Akershus festning

Akershus_festning_by_nightDen historiske Akershus festning spilte en særdeles viktig rolle under andre verdenskrig, som den har gjort så mange ganger før det. Festningen stammer faktisk så langt tilbake som fra 1300-tallet, og har følgelig vært igjennom sine kriger og slag. Fortsatt er store deler av festningen godt bevart, og spesielt for den norske turist vil en guidet tur på Akershus festning være både interessant og spennende.

Nasjonalgalleriet

Norges nasjonale galleri ligger naturligvis i Oslo, og flere av de mest kjente kunstverkene fra tidenes norske kunstnere står utstilt her. Blant annet kan vi nevne Edvard Much, som har flere av sine mest kjente verk utstilt på Nasjonalgalleriet. Utover dette er det naturligvis større utstillinger fra både mindre og mer kjente kunstnere, inkludert både skulpturer, malerier og andre former for kunst.

Tusenfryd

Synes du det høres mer fristende ut med rask akselerasjon og store fall fremfor tørr kunst og den slags man får servert på museer? I så fall bør du ta turen til Tusenfryd, som er en av de mest populære attraksjonene i Oslo. Fornøyelsesparken ligger en knapp halvtime fra selve Oslo sentrum, og det går stadig busser som tar deg dit uten ekstra kostnad. En perfekt opplevelse for hele familien venter. Hvis du er i markedet for superklone Replica Rolex , Super Clone Rolex er stedet å gå! Den største samlingen av falske Rolex-klokker på nett!

Museumstur i Oslo

Oslo er en populær by for den som liker å spasere rundt på museer av ulik art. Vi har allerede nevnt Nasjonalgalleriet, men for andre typer utstillinger finnes det mye å velge i. Blant annet kan vi nevne Kulturhistorisk museum, Naturhistorisk museum, Norsk Teknisk museum og Norsk Folkemuseum. For den som vil ha mer kunst så er også Munchmuseet verdt en tur, mens både Fram-utstillingen, Vikingskiphuset og Kon-Tiki-museet bør besøkes for litt lærdom om den norske historien.

Holmenkollen

Norges nasjonale hoppbakke ligger like utenfor sentrum av Oslo, i den trendy og moderne bydelen Holmenkollen. Ikke bare kan du ta turen opp i det eksklusive hopptårnet for byens aller beste utsikt, men Holmenkollen Skimuseum er dessuten en svært interessant attraksjon. Her kan du lære alt om nordmenns historiske evner til å gå på ski, med omfattende utstillinger fra mange årtier tilbake.

Det kongelige slott

Til sist må vi naturligvis ta med Det kongelige slott på oversikten over attraksjoner i Oslo. Slottet ble åpnet i 1849, og ligger helt på enden av Oslos hovedpulsåre – nemlig Karl Johans Gate. Det er en populær turistattraksjon med den store slottsplassen og de flotte grøntområdene, og man kan nærmest ikke være turist i Oslo uten å få med seg slottet.