Leiebil Barcelona

Barcelona skyline, Spain

Den nordøstlige kystbyen Barcelona er nok for mange først og fremst kjent på grunn av sitt populære fotballag, men byen er også Spanias nest-største by og en av byens største reisemål for turister. Med sin beliggenhet langs kysten mot Middelhavet byr Barcelona på et behagelig sommerklima store deler av året, og ved en ferie her kan man kombinere bading- og solslikking på de mange nærliggende strendende med en storbyferie der man besøker typiske turistattraksjoner og severdigheter. Og med leiebil kan du oppleve hele storby-Barcelona!

Bilutleie i Barcelona

Som Spanias nest største by (kun slått av hovedstaden Madrid) er det naturligvis massevis av bilutleiere i byen. Flyplassen i Barcelona ligger like sør for selve sentrum av byen, og heter rett og slet Aeropuerto de Barcelona. Det er her man aller enklest leier bil i Barcelona, selv om de store kjedene som Hertz, Avis og Budget samt Spanialeiebil.no tilbyr bilutleie både på flyplassen og i sentrum. Utover dette kan vi også anbefale å sjekke ut de lokale tilbyderne som holder til og tilbyr leiebil på flyplassen. Heriblant er Centauro Rent a Car Barcelona og Thrifty Alquiler de Coches blant de mest anbefalte.

Attraksjoner 

Som en skikkelig storby, både i areal og folketall, så er det svært greit å ha leiebil i Barcelona. Mange bor på hotell sentralt i byen, og når man da ønsker å komme seg unna det verste folkemaset og slikke sol på de mindre folksomme strendende utenfor sentrum, så er leiebil den enkleste løsningen. Kjøring i selve sentrum av Barcelona kan være noe utfordrende, men også gunstig når man skal ta seg til de ulike turistattraksjonene. Dessuten er det svært mye flott natur inn i landet, samtidig som små fiskelandsbyer ligger på rekke og rad langs kysten av den spanske storbyen.

Kjøretips

Kjøring i Spania er generelt å sammenligne med kjøring i de fleste EU-land. Langs kysten er veinettet godt utviklet med motorveier som kobler sammen de fleste byer. Kjøring innenlands i den nordlige delen av Spania og i innlandet i forhold til Barcelona kan være noe mer kronglete. Også i sentrum av Barcelona er det mye mennesker og mye trafikk, slik at den uerfarne sjåfør bør la bilen stå parkert når man skal utforske de mest sentralliggende områdene. Parkering gjøres i såkalte «blå soner» gatelangs. Her kan man parkere i to timer, og utover dette er det parkeringshus som gjelder.