Genève

Rhône_à_Genève_2Genève er en mellomstor by som ligger helt i utkanten av Sveits, i en liten del av landet som grenser til Frankrike på nærmest alle kanter. Byen ligger helt sørøst, og er med sine knappe 200 000 innbyggere som en mellomstor by å regne. Genève ligger ved slutten av en større innsjø, og byr på frodige naturområder og vakker innlandsnatur som Sentral-Europa best kan tilby. Mange store organisasjoner, vedtak og hendelser har skjedd i Genève, og følgelig er byen velkjent for folk flest.

Her leier du bil i Genève

Den internasjonale lufthavnen i Genève ligger en liten kjøretur nord for selve sentrum av den sveitsiske byen, og det anbefales å leie bil direkte på flyplassen. Store kjeder som Europcar og Hertz tilbyr bilutleie her, samt en god del andre. Disse tilbyr også bilutleie i selve sentrum av byen, med kjeder som Firefly og et par lokale tilbydere som også kan være noe rimeligere dersom man ikke har rabattavtaler gjennom kredittkort eller lignende.

Attraksjoner man bør besøke med leiebil


Å cruise rundt i de sveitsiske alpene på sommerstid er en opplevelse for livet, spesielt hvis du har en sporty leiebil som en kabriolet eller lignende. De naturlige områdene med de frodige grøntarealene, den store innsjøen og de mektige fjellene er alene gode grunner til å være turist i Genève. Utover dette anbefaler vi at man får med seg byens museer, der blant annet Røde Kors-museet (organisasjonen ble grunnlagt i Genève) er på topplisten.

Generelle kjøretips

Veiene rundt Genève og i fjellområdene er kanskje bratte, med trange passasjer enkelte steder, men det er uansett trygt og enkelt å kjøre her. I sentrum av Genève er bebyggelsen tett, med mange trange gater, men det vil uansett være enklere å ha leiebil enn å bruke kollektivtransport her. Parkering i byen gjøres i såkalte «blå soner», der du må ha et oblat fra politi, bensinstasjon eller lignende for å parkere. Utover dette er kjøring med leiebil i Genève og Sveits ikke veldig ulikt slik man kjører i Norge.